Nieuwsbrief_boven
Nieuws van Assistent automatisering - 08 juli 2020

NAS? Nee!

We krijgen vaak de vraag: "werkt Assistent op een NAS?". Het antwoord is even duidelijk als kort: Nee!

Een NAS is bij uitstek geschikt als opslag voor statische bestanden: Word-documenten, Excel-bestanden, foto's, video's, etc. Prima voor het bewaren van backups e.d.

Waarom is een NAS dan niet geschikt voor Assistent? Wel, een database- programma zoals Assistent legt gegevens vast in een groot aantal bestanden. Daarbij worden die bestanden gebruikt om er doorlopend naar te schrijven en uit te lezen. Als je een klant invoert heeft dat invloed op meer dan twintig (!) bestanden, bij een polis 23, een schade 18, enz. Bij 1 gebruiker worden elke seconde soms meer dan 50 tabellen aangesproken. Dat betekent dus dat de NAS zeer snel achter elkaar bestanden moet kunnen leveren en ontvangen. En dat kunnen de meeste NAS'en niet! Met als gevolg dat bestanden verminken of - nog erger - verdwijnen.

Dit betekent dat wij een NAS niet ondersteunen en wel hier om: als het fout gaat is en meestal maar een oplossing: een back-up terugzetten. Een het dataverlies voor lief nemen. Wij kunnen de schade meestal niet herstellen! Geen NAS dus; weg ermee!

App - L!ink

Assistent werkt vanaf versie 2020.4.151.10 met een volledig nieuwe database. Daardoor is het systeem stabieler, sneller en betrouwbaarder.

Er is echter ook een negatieve kanttekening: de app (L!nk) werkt niet met de nieuwe database. We hebben daarom contact gezocht met een partij die al jaren apps bouwt voor assurantiekantoren en verzekeringsmaatschappijen. We hopen daarover binnen een aantal weken nadere mededelingen over te kunnen doen.

Doorsturen

Je doet ons een groot plezier door deze nieuwsbrief door te sturen naar je collega's en concurrenten. Zo blijven zij ook op de hoogte. Ze zullen je dankbaar zijn!
Nieuwsbrief_onder